Restaurant Basaal
 
Basaal 12/20
‘Nouveau Ruig’, maar bij Basaal deden ze dat al lang voordat de term werd uitgevonden. Mooie no nonsense bistrogerechten. Wij koesteren warme herinneringen aan de terrine van varkensschenkel met mosterdressing. Mooie smaken, perfect in balans.
— Gault Millau 2019
 
 

Restaurant Basaal

Al bijna 20 jaar is Restaurant Basaal aan de Dunne Bierkade gevestigd, aan één van de mooiste grachten in het centrum van Den Haag. 

Restaurant Basaal is al jarenlang toonaangevend aan de Avenue Culinaire, dit is een reeks restaurants en cafés die ieder een uniek en internationaal aanbod brengen.

De kookstijl van Bas Oonk omschrijft zich het beste als een moderne Bistro keuken.  

Restaurant Basaal is lid van Euro Toques, een club restaurants waarbij het gebruik van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten centraal staat volgens de Code van Eer van Euro Toques. 

Ook voor 2019 🙂 beloont de Michelin gids de inspanningen en constante kwaliteit  met een BiB Gourmand. “Bib” de afkorting is van Bibendum, het Michelinmannetje, dit is het onderscheidingsteken voor ‘een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert (3 gangen keuze menu van maximaal  €37,- exclusief dranken)’.